© foodexperience b.v.  | Plesmanstraat 31, 3905 KZ Veenendaal

 

Onze koffie

Wij  hechten veel waarde aan een goede herkomst van de koffiebonen en daarom werkt Australian met twee keurmerken. Zie hieronder onze nieuwe varianten. De  Latin American, Feel Good en de World Coffee 500 grams zijn uitsluitend verkrijgbaar bij Albert Heijn of via onze webshop!

 

Biologisch

Alle koffiebonen van Australian zijn biologisch en dan ook voorzien van het biologisch keurmerk. Biologische koffie is koffie welke op natuurlijke wijze wordt verbouwd zonder het gebruik van pesticiden of kunstmest waardoor de pure smaak van de koffieboon behouden blijft.

 

UTZ

Koffiebonen verbouwen is mensenwerk. Zwaar werk waarvan boeren en hun gezinnen moeten leven. Australian wil graag een bijdrage leveren aan betere leef- en werkomstandigheden voor de boeren op de plantages. Daarom draagt bijna al onze koffie het UTZ keurmerk. UTZ leidt boeren op hun kwaliteit en efficiëntie te verbeteren en dit bovendien te doen met zorg voor mens en milieu.

 

RAINFOREST PROJECTS

Wist je dat er in het tropische regenwoud iedere 2 seconden een stuk bos ter grootte een voetbalveld wordt gekapt? Dit brengt grote gevolgen met zich mee, zowel voor de flora en fauna, als voor de bewoners van de regenwouden. Sommige koffievarianten van Australian hebben een extra mooi verhaal, waarbij er per verkocht item een donatie wordt gedaan aan Rainforest Projects ten behoeve van het Orangutan Information Centre (OIC). Het OIC zet zich in voor het behoud van de laatste ernstig bedreigde Sumatraanse orang-oetans (Pongo abellii) en hun bosrijke omgeving. OIC is een onafhankelijke overheidsorganisatie (NGO) gevestigd in de provincie Medan, Noord-Sumatra. Het OIC is bemand door de lokale bevolking. Met hun eeuwenoude kennis over de omgeving, weten zij als geen ander hoe ze de Sumatraanse flora en fauna kunnen redden. Dankzij jou, de donaties en de lokale bevolking heeft Rainforest Projects al meer dan 1,5 miljoen bomen geplant en 132 orang-oetans gered en de teller blijft oplopen!