© foodexperience b.v.  | Plesmanstraat 31, 3905 KZ Veenendaal

 

Ambachtelijke techniek...roosteren, ofwel Slow Roast.

De meeste koffie wordt op moderne wijze gebrand. Een meer ambachtelijke techniek om de koffiebonen te bereiden is het zogenaamde roosteren. Eigenlijk is dit een vertraagde vorm van branden, vandaar de term ‘slow roast’.

Unieke smaak

Doordat het proces van roosteren langer duurt dan het gebruikelijke koffiebranden, krijgen de smaken die in de koffieboon zitten meer tijd om vrij te komen. Het is een ambachtelijke manier van koffiebranden die eigenlijk een beetje vergeten is doordat de meeste consumenten vooral goedkope koffie willen. Hierdoor hebben koffiebranders in de loop der jaren steeds snellere manieren ontwikkeld om koffiebonen te branden. Een steeds groter wordende groep koffieliefhebbers ontdekt de laatste tijd echter de rijke en unieke smaak van ‘slow roast’ koffie.

 

ARABICA BONEN

Iedere koffieboon is anders. Daarom selecteren wij voor jou alleen de beste Arabica bonen, op de speciaal door ons geselecteerde koffieplantages.

De koffiebonen worden door de boeren nauwlettend - en met zorg in de gaten gehouden, met de hand geplukt en op het oog geselecteerd, zodat elke boon voldoet aan onze hoge kwaliteitseisen.

Zo kun jij genieten van een premium kop koffie, zoals je van ons gewend bent.

 

 

 

terug naar boven