Koffietradities, koekje erbij?

In Nederland drinken we koffie op veel verschillende manieren, van een lungo tot de cappuccino, van de koffie verkeerd tot de latte macchiato. De belangrijkste traditie van de Nederlanders is dan ook niet terug te vinden in de koffievariant maar in de toevoeging; koekje erbij?

 

Australië

De roots van het merk Australian liggen echter in Australië waar een hele koffiecultuur heerst met talrijke cafés. De Australiërs maken gebruik van de verschillende oude Europese tradities (dit komt door de vele Zuid-Europese immigranten die begin vorige eeuw in Australië neerstreken) alleen zijn ze zeker niet bang om nieuwe technieken en leveranciers uit te proberen. De koffiecultuur in de grote steden zoals Brisbane, Melbourne en Sydney laat zich niet beïnvloeden door internationale ketens en bij de Australiërs draait alles om kwaliteit en versheid.

 

In Australië zal je dan ook niet snel een slechte bak koffie drinken, de Australiërs houden namelijk van een krachtige koffie en bij voorkeur gezet door een traditionele barista.

 

Brazilië

De Brazilianen drinken hun koffie met een schijfje citroen, het schijfje wordt rustig over de rand van het kopje gewreven waarbij dit een unieke smaakcombinatie geeft met de veelal bittere koffie.

 

Italië

In Italië drinken ze de koffie het liefst erg sterk en zo is de espresso ontstaan, veelal wordt de koffie in Italië nog gezet met een perculator. Een perculator is een klein metalen koffie apparaat wat op het gasfornuis wordt verhit waarna de koffie langzaam druppelt en er zo een erg sterke koffie wordt gemaakt.

 

Engeland

In Engeland wordt er meer thee gedronken maar desondanks doet de koffie het ook in Engeland erg goed maar dan veelal wel met een flinke scheut melk.

 

 

© foodexperience b.v.  | Plesmanstraat 31, 3905 KZ Veenendaal